Ugrás a tartalomhoz

Siker a közfoglalkoztatási kiállításon

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi stand lett a legszebb a VII. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron.

Szeptember 14-15. között, immár hetedik alkalommal rendezték meg a vármegyei közfoglalkoztatási kiállítás és vásárt Miskolcon, ahol vármegyénk valamennyi járása, tájegysége képviseltette magát. A miskolci rendezvényen ötven meghívott település mutatkozott be, köztük Mezőkövesd is. Városunk már a kezdetek óta minden évben részt vesz a kiállításon, így idén már hetedszer állítottak ki a vármegyei mustrán.

Mezőkövesd Város Önkormányzata jelenleg hét főt alkalmaz a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program keretében: a résztvevők matyó viseleteket, matyó mintával díszített ruhadarabokat, lakástextileket, kiegészítőket készítenek.

A vármegyei kiállításon ezekből a munkákból vittek ízelítőt, például férfi, női, és gyermek matyó viseletet, nyakkendőket, ékszereket, táskákat, asztalterítőket, festett fa tárgyakat mutattak be a mezőkövesdi standon.

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal által szervezett kiállításon a közönség és a szakmai zsűri értékelése alapján díjazzák a résztvevő kiállítókat. Ebben az évben az első helyet városunk nyerte el, ezzel a kiállítás legszebb standja lett a mezőkövesdi stand.

A kiállítás hivatalos megnyitóját szeptember 14-én rendezték meg, amelyen részt vett és beszédet mondott Tállai András, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője.

(Fotók: Farkas Tímea)
 
hmzs

Kapcsolódó hírek