Ugrás a tartalomhoz

Sportolás a természetben

Mezőkövesd hírei

Százhatvanöten futottak a VII. Mezőkövesdi Félmaratonon, négyszázötvenketten kerékpároztak, kettőszáztizenketten gyalogoltak, valamint hatvanöten indultak el a Mezőkövesd-Bogács-Cserépváralja-Mezőkövesd kerékpáros túrán a XIX. Tour de Mezőkövesden szeptember 16-án.

Csiger Lajos, Mezőkövesd Város Önkormányzatának Ügyrendi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke nyitotta meg a Mezőkövesdi Félmaratont. A köszöntő gondolatok után elrajtolt a verseny: a futók 3,7, 7, 14, és 21 kilométert teljesíthettek, idén a legtöbben a 21 és a 7 kilométeres távon indultak el.

A megméretésen távonként, nemek szerint külön-külön díjazták az első három helyezettet. Az érmeket és a díjakat dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere adta át a futóknak.

21 kilométeren a leggyorsabb férfi versenyző Farkas Máté, a legjobb női futó pedig Szecskó Attiláné Hossó Anita lett. 14 kilométeren Dövényi-Nagy Ferenc és Lövei Vanda érte el az első helyet. A hét kilométeres távon ifj. Sipeki László és Telekiné Bárnai Éva lett a legeredményesebb. A legrövidebb, 3,7 kilométert pedig Molnár Marci és Fischer-Colbrie Jázmin teljesítette a legjobb idővel.

A XIX. Tour de Mezőkövesd programját Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője nyitotta meg, majd Varga Zoltán, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője beszélt a kerékpáros kör útvonaláról, biztosításáról.

A bevezető gondolatok után rajtolt el a 8 kilométeres kerékpáros kör, melyet 452 fő teljesített.

Idén újításként lehetőség volt arra is, hogy a vállalkozó kedvűek egyénileg teljesítsék a Mezőkövesd-Bogács-Cserépfalu-Mezőkövesd kerékpártúrát. Első alkalommal hatvanöten bringáztak végig ezen az útvonalon.

A Progressio Bt. és az Ódor Kerékvár által szervezett Tour programja ezt követően gyaloglással folytatódott, ahol több mint kétszázan teljesítették a 8 kilométert. Emellett a délután során volt még kutyás gyalogló kör, gyermek kerékpáros kör, valamint több ízben plankversenyt is tartottak. Emellett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai kresz-totóval, kerékpáros ügyességi pályával, valamint kerékpár-regisztrációs lehetőséggel várták a rendezvényre kiérkezőket.

A sporteseményt tombolasorsolás zárta, ahol a fődíj, egy elektromos kerékpár is gazdára talált, melyet a mezőkövesdi Kaló Lászlóné vihetett haza.
 
(Részletes tudósítás hamarosan.)

hmzs
 
VII. Mezőkövesdi Félmaraton dobogósai:
 
3,7 km (nő):
1. Fischer-Colbrie Jázmin
2. Kiss Petra
3. Sasvári Gréta

3,7 km (férfi):
1. Molnár Marci
2. Mezi Csaba
3. Molnár János Bende

7 km (nő):
1. Telekiné Bárnai Éva
2. Ongai Blanka
3. Kósa Edit

7 m (férfi):
1. ifj. Sipeki László
2. Sipeki Gábor
3. Kis Gábor

14 km (nő):
1. Lövei Vanda
2. Bari Ágnes
3. Barta Andrea

14 km (férfi):
1. Dövényi-Nagy Ferenc
2. Dr. Spitzmüller Zsolt
3. Koncz Zoltán

21 km (női)
1. Szecskó Attiláné Hossó Anita
2. Törökné Németh Anita
3. Kuzsmiczky Nóra

21 km (férfi):
1. Farkas Máté
2. Bertha Gábor
3. Kuzsmiczky Péter

Videó: 

 

Kapcsolódó hírek