Ugrás a tartalomhoz

Színes programok

Mezőkövesd hírei

Több ezren látogattak ki a Mezőkövesdi Majálisra május 1-jén.

Elsőként a három kismalac történetét nézhették meg az érdeklődők a Galagonya Bábszínház előadásában a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A program délután kutyás és önvédelmi bemutatóval folytatódott a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium kadétjainak közreműködésével. Pótáné Bartók Annamária, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagja saját verseit adta elő, Ferenczi Márton pedig Juhász Gyula Májusi óda című versét szavalta el.

Ezután a Skydance SE hat csoportjának látványos akrobatikus Rock and Roll bemutatóját nézhették meg a jelenlévők. Ezt követően Mezőkövesd Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja lépett színpadra. Előadásukban például a Nyisd ki babám című magyar nótát, Brahms V. magyar táncát és a Europe - The Final Countdown című slágerét is meghallgathatta a közönség. A Matyó Nagymama Klub a Matyó bokréta és a Matyó pántlika című táncos műsort adta elő.

A nap első sztárvendégeként Pál Dénes lépett közönség elé, előadásában felcsendült például a Tulipán, az Ott van, az Eljátszottam, valamint a Széltől is óvsz című dal. A Unique egyebek mellett eljátszotta az Angyal, a Csillagtenger és a Képzeld el című slágert.

A színpadi műsorok mellett voltak kézműves és gasztro árusok, valamint délután kitelepült a rendőrség is. Ezen kívül például népi játszóházzal, csillámtetoválással, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, játékkuckóval, ugrálóvárral és óriás csúszdával is várták az érdeklődőket a nap folyamán.

A városi majális a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat identitáserősítő projektjének köszönhetően valósult meg a BORA 94 B.-A.-Z. Vármegyei Fejlesztési Ügynökség szervezésében és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. kivitelezésében.

B. K.

Kapcsolódó hírek