Ugrás a tartalomhoz

Találkozó Fiala Borcsával

Mezőkövesd hírei
 
A Balatoni nyomozás, a Bűntény a Dunán, a Bodrogközi rém című regények írójával, Fiala Borcsával találkozhattak a könyvkedvelők június 7-én a Városi Könyvtár gyermekrészlegében az ünnepi könyvhét keretében.
Fiala Borcsa, a wmn.hu főszerkesztője, aki három kiadó felkérése után döntött úgy, hogy kipróbálja magát regényíróként. Főként ifjúsági történeteket ír, hozzá, a személyiségéhez az áll legközelebb.

– A regényeim helyszínei gyermekkoromból táplálkoznak. A Bűntény a Dunán című regényem a Dunánál, Óbudán játszódik, ahol én is élek. A balatoni térség, a Káli-medence pedig azért áll hozzám közel, mert több mint 30 éven keresztül nyaraltam ott gyerekként, majd később gyermekeimmel együtt. A Bodrogközben is jártam a családommal nyaralni, akkor már úgy közelítettem meg a tájat, hogy mit lehetne átemelni, megörökíteni belőle egy regénybe, így született a Bodrogközi rém című írásom – mondta el Fiala Borcsa, aki hozzátette, hogy ezzel, ha még közvetve is az a célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy milyen csodás helyek várnak felfedezésre hazánkban.

A mezőkövesdi író-olvasó találkozón az írónő ízelítőül fel is olvasott műveiből, így a hallgatóság megismerhette a regények főszereplőit, mint például Krisztit, Hubát, Bona Petit, a különleges és talpraesett Töpszli nénit, a történetekben rejlő kalandokat, a kincskeresés, a rejtvények megfejtésének izgalmát.

A sokoldalú szerzőnek néhány nappal ezelőtt jelent meg a Lepkebáb című műve, amely a kamaszkorról, annak kihívásairól és szépségeiről szól, melyben benne van az írónő egykori tinédzserként átélt érzései, élményei és az is, hogy két kamasz édesanyjaként most hogyan látja ezt az időszakot.

Fiala Borcsa főszerkesztői, bloggeri teendője mellett főzés témájú youtube csatornát működtet, mindemellett már legújabb könyvén is dolgozik, amely várhatóan október végén, november elején jelenik majd meg.

hmzs

Kapcsolódó hírek