Ugrás a tartalomhoz

Tanévzáró

Mezőkövesd hírei

 

Nyolcszázhatvankét tanuló számára ért véget a 2022-2023-s tanév a Mezőkövesdi Általános Iskolában. A tanévzáró ünnepséget június 21-én tartották meg a Városi Sportcsarnokban.

Az évet Gáspár Erzsébet, a Mezőkövesdi Általános Iskola intézményvezetője értékelte.

– Az iskola átlaga 4,17 lett, szerintem ez nagyon jó eredmény. A magatartás átlaga 4,34, míg a szorgalomé 4,24. Szerencsére többen vannak, akik elérték a kitűzött céljaikat, sokan közületek boldogan vihetik haza az értékelést, amely mögött fegyelmezett felkészülés, példás kitartás és szorgalom áll. Száznyolcvan kitűnő tanuló van az iskolában – mondta Gáspár Erzsébet, aki hozzátette, 122 a jeles tanulók létszáma, 33 tanulónak pótvizsgáznia kell augusztusban, míg 12 diáknak évet kell ismételnie.

Kiemelte, hogy most már mind az öt tagiskola elnyerte az ökoiskola címet. Gáspár Erzsébet az oktatási intézmények alapítványai nevében köszönetet mondott a támogatásokért, kiemelte a személyi jövedelemadó-felajánlásokat, valamint a Mezőkövesdi Tankerületi Központnak és városunk önkormányzatának a támogatását is megköszönte.

Ezután Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

– A szülőknek szeretném megköszönni, hogy segítették a gyermekeiket ebben a tanévben is, segítették azt a közösséget, ahol a gyermekük tanult és segítettek nekik a nehézségeken átjutni. Azt gondolom, hogyha a szülő, a pedagógus és a gyermek képes egy hullámhosszon gondolkodni, akkor jön a siker a tanulásban és az életben is. A pedagógusoknak köszönetet szeretnék mondani az elmúlt tanévben végzett lelkiismeretes és kitartó munkájukért, különösen azért, hogy nem zavarta meg a tanévet semmilyen külső tényező. Köszönöm azt, hogy előtérbe helyezték a gyermekeket és a hitvallásukat és problémamentesen végig csinálták ezt a tanévet – hangsúlyozta Tállai András.

Jutalmazták az alsó tagozatban négy éven át kitűnő tanulókat és a felső tagozatos kitűnőket, valamint elismerésben részesültek a sportversenyeken kiemelkedően szereplő tanulók. Ezen felül oklevelet vehetett át Győrődi Gergely, aki 3. helyen végzett a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny megyei döntőjében, míg Vajda Zsófia első helyen végzett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzatának ötletpályázatán. Csuhai Magor a Magyarország Jó tanulója, jó sportolója 2023 elismerést kapta meg, valamint a budapesti atlétikai világbajnokságra szóló belépőt vehetett át. A díjakat, elismeréseket Tállai András miniszterhelyettes és Gál János, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója adta át a tanulóknak.

Az ünnepségen az Eszterlánc Néptánccsoport mellett a Mező Ferenc Tagiskola 2. osztályos tanulói léptek fel.

B. K. 

Kapcsolódó hírek