Ugrás a tartalomhoz

Új tanév: az örömteli tanulás jegyében

Mezőkövesd hírei

Megtartották a tanévnyitó ünnepséget a mezőkövesdi Szent László gimnáziumban.

Az eseményen Rigó Attiláné, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a diákokat, aki elsőként az új tanév változásairól beszélt.
– Ebben a tanévben az őszi vizsgaidőszakban lehet utoljára érettségizni informatikából, helyét a digitális kultúra tantárgy veszi át.  A tanév végén valamennyi tantárgyból az új érettségi követelmények szerint fog minden diák érettségizni. A tanév végén csak a három gimnáziumi osztály búcsúzik az alma matertől, mert a technikumi osztályok egy évvel később teszik le az érettségit és a szakmai vizsgáikat. Ők ebben a tanévben előrehozott érettségit tesznek magyarból, matematikából és történelemből – mondta Rigó Attiláné.

Az intézmény vezetője az új tanulóknak elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a hatalmas Szent László-s közösség tagjaivá váljanak és a kihívások motiválják a fiatalokat, ne elriasszák őket. Ezután a diákokat érintő programokról, például a szalagavatóról, a diáknapról és a nemzetközi programokról beszélt.

– Az elégedett és boldog élet kulcsa a tanulás és az öröm összekapcsolása. Az öröm nélküli tanulás kimerít, a tanulás nélküli öröm pedig rendkívül unalmas. Bízom abban, hogy itt örömteli tanulásban lesz része mindenkinek az új tanévben – emelte ki az igazgató.

DÍJAZÁS | Rigó Attiláné átadta a Hajdu Ráfis János-díjat, melyet három kiemelkedően szereplő diák vehetett át. Humán területek kategóriában Keresztes Nóra (8. B) kapta meg az elismerést, aki a Szép magyar beszéd verseny országos fordulójában Kazinczy-díjat nyert, illetve aranyfokozatú minősítésben részesült. A természettudományok területén Deák Csabát (12. A) jutalmazták, aki a Hancsók Kálmán matematikaversenyen elért eredményeiért, a Lorántffy Zsuzsanna esszéíró pályázaton elért helyezéséért vehette át a Hajdu Ráfis János-díjat, emellett különböző kiadványokban és könyvben is jelentek már meg írásai. A művészetek, képzőművészetek kategóriában Bánhegyi Emese Kincső (9. B) kapta meg a díjat, aki az országos képzőművészeti versenyeken első, második és negyedik helyezést ért el, valamint a matyó kultúra értékeit igyekszik bemutatni, képviselni és közvetíteni az iskola nemzetközi programjain is.

Rigó Attiláné végezetül arra kérte a diákokat, hogy szenteljék ezt az évet a barátságoknak és az egymás iránti tiszteletnek, majd egy Müller Péter idézettel zárta gondolatait. Az ünnepséget a diákok verses, hangszeres előadása színesítette augusztus 31-én.
B. K.

Kapcsolódó hírek