Ugrás a tartalomhoz

Újdonságok a múzeumokban

Mezőkövesd hírei

Kalap Jakab-koncerttel, tárlatvezetéssel, szabadulószobával, ritkán látható múzeumi kincsekkel várták az érdeklődőket városunkban szeptember 15–17. között, a Kulturális Örökség Napjai keretében.

Mezőkövesd évről évre csatlakozik az országos programsorozathoz. A Kulturális Örökség Napjai nyitányaként szeptember 15-én a szervező Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. a gyermekeknek, a gyermekes családoknak kedveskedett. A kicsik körében népszerű Kalap Jakab látogatott el a Hadas Látogatóközpontba: teltházas koncerten szórakozhattak a gyerekek. Kalap Jakab az interaktív, bábfigurákkal fűszerezett előadása során például rókáról, nyusziról, denevérről, békáról és az eltűnt kalapjának visszaszerzéséről is énekelt a legkisebbeknek. Emellett péntek délután kézművesfoglalkozáson vehettek részt a gyerekek, de volt játékkuckó, arcfestés és csillámtetoválás is.

Szeptember 16-án és 17-én városunk három nagymúzeuma várta a kultúra iránt érdeklődőket. A Matyó Múzeumban tárlatvezetésen vehettek részt az érdeklődők, emellett óránként szabadulószoba várta a vállalkozó kedvű vendégeket, ahol különböző rejtvények, feladatok megfejtése után szabadulhattak ki a helyiségből a résztvevők. A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban pedig mindkét nap gépindításokat is láthattak a látogatók, valamint tematikus tárlatvezetés keretében a hazai mezőgazdasági gépgyártás mintapéldányait is megtekinthették.

A Takács István Gyűjteményben is mindkét nap várták a vendégeket. A tárlatvezetések során Takács István festőművész nemrégiben fellelt alkotásait, munkáit mutatták be.

hmzs

Kapcsolódó hírek