Ugrás a tartalomhoz

Vásári forgatag

Mezőkövesd hírei

Mihály-napi vásárt rendeztek az Egri úti Székhely Óvodában.

A családi programot Lázár Endréné, a Mezőkövesdi Óvoda - Bölcsőde és Élelmezési Központ intézményvezetője nyitotta meg, aki köszönetet mondott a szülőknek a támogatásért és hozzájárulásért, valamint az óvoda dolgozóinak az áldozatos munkájukért. Ezen felül köszönetet mondott a Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek, külön Zeléné Magyar Zsuzsannának, Zelei Ferencnek és Panyi Zoltánnak a műsorért.

A kulturális műsor az óvoda Cica csoportjának verses, táncos előadásával kezdődött. Ezután a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei léptek fel, akik furulyás, fuvolás és trombitás műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. A délután folyamán táncházat is tartottak Pap Zsuzsanna vezetésével, melybe a gyerekek és szüleik is bekapcsolódhattak. Emellett különböző játékos feladatokat kellett elvégezniük a gyerekeknek az újrahasznosítás és a zene jegyében, voltak ügyességi, logikai és mozgásos játékok, melyek után tallérokat kaptak és ezt a vásárban ajándéktárgyakra, a büfében pedig süteményekre és teára válthatták.

Lázár Endréné intézményvezető a közeljövő programjairól is beszélt.

– Az október 9-ei héten Kézdivásárhelyről érkeznek majd hozzánk a testvéróvodánk pedagógusai, akik bekapcsolódnak a rendezvénysorozatunkba. Először október 10-én egy játékos angol bázisintézményi programunk lesz, melyet Molnár Zsófia óvodapedagógus fog tartani az újrahasznosítás témájában. Október 11-én meseösvényt tartunk, amit Fekete Zoltánné szervez: az Egerecske című mese feldolgozását fogjuk bemutatni. A programba a Művészeti Iskola is bekapcsolódik majd, az állatok hangját különböző hangszereken fogják megszólaltatni. A játék során a gyerekeknek a meséhez kapcsolódó ügyességi és logikai feladatokat kell megoldaniuk. Mindkét napon érkeznek majd hozzánk vendégek más települések óvodáiból is – emelte ki Lázár Endréné.

B. K.
 
 

Videó: 

 

Kapcsolódó hírek