Ugrás a tartalomhoz

XI. Őszi Zöldség-Gyümölcs Kiállítás

Mezőkövesd hírei

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Őszi Zöldség-Gyümölcs Kiállítást a Rendezvényközpontban.

Az ünnepélyes megnyitót szeptember 15-én, pénteken 10 órakor tartják meg, majd gyermekrajz-kiállítást rendeznek. A rajzpályázat címe „A kert közepén állok és mit látok”.
– A kerttel kapcsolatban szeretnénk rajzkiállítást gyerekeknek, remélem, hogy minél többen fognak pályázni. A rajzverseny mellett még fel szeretnénk hívni a nagycsoportos óvodások és az általános iskolás diákok figyelmét, hogy készítsenek odút, madárijesztőt, madáretetőt, mert ezeket is díjazni szeretnénk – mondta Herkely Károly, a Matyó Kertbarát Egyesület elnöke. Hozzátette, az óvodások ebben az évben is készítenek tündérkerteket.

A rajz kiállítást követően a Matyóföld legszebb kertjeinek díjátadóját rendezik meg. A versenyre huszonhárman neveztek, Mezőkövesd mellett Tardról és Szentistvánról is. Ezután a Matyóföld legnagyobb töke versenyt tartják meg.

PROGRAM | Szomorú Miklós kertészmérnök tart majd ingyenes előadást „Szeress otthon lenni, szeress a kertben lenni” címmel. A lekvár- és a süteményversenyt a hagyományokhoz hűen szombaton rendezik meg.
– A süteményversennyel kapcsolatban úgy beszéltük meg, hogy zöldséges-gyümölcsös süteményeket várunk. Reméljük, hogy sokan jelentkeznek. Természetesen a lekvárversenyt is megrendezzük, ami évek óta nagyon népszerű, úgy látom, hogy Mezőkövesden sokan készítenek házi lekvárokat – fejezte ki reményét az elnök.

A sütemények és a lekvárok leadási határideje szombaton 8 és 10 óra között lesz a rendezvény helyszínén, míg az eredményhirdetést 13 órától tartják.
B. K.
 

Kapcsolódó hírek