Ugrás a tartalomhoz

„Ballag már a vén diák”

Mezőkövesd hírei

Tizenhárom nyolcadikos vett búcsút a Mezőkövesdi Általános Iskola Mező Ferenc Tagiskolájától.

A június 21-ei ballagási ünnepségen elsőként Gáspár Erzsébet Ágnes, a Mezőkövesdi Általános Iskola vezetője köszönt el a végzős tanulóktól. Beszédében elmondta, hogy a cél, hogy boldogok és sikeresek legyenek a fiatalok. Hozzátette, hogy a sikerért meg kell dolgozni, ezért jó tanácsokkal látta el a ballagókat. Kiemelte, hogy az életben mindig legyen közép-, rövid- és hosszútávó stratégiája az embernek. Kell még a sikerhez kitartás, emellett fontos, hogy minden nap tegyünk valamit a céljainkért, de maradjunk emberségesek és sose adjuk fel a reményt.

Céljaitok eléréséhez kitartást, jó egészséget kívánok. Isten áldjon benneteket  – zárta búcsúbeszédét Gáspár Erzsébet Ágnes.

A Mező Ferenc Tagiskola tagintézményvezetője, Pócsik László mondott beszédében kiemelte, hogy nyolc év jelentős idő egy ember életében. Ennyi idő alatt nagyon sok változás történhet és történt is. Hozzátette, hogy az iskola célja, hogy az itt eltöltött évek alatt körülbelül 1440 napon keresztül minél több ismeretanyaggal gazdagítsák a tanulók tudását.

Biztos vagyok benne, hogy a középiskolai tanulmányaitok megkezdéséhez megadtuk a megfelelő alapokat és sikerült a személyiségeiteket olyanná formálni, hogy ifjú korotokban továbbfejlesztve stabil, kiegyensúlyozott, az élet örömeit értékelni tudó, a problémákkal megküzdeni képes felnőttekké fogtok válni – emelte ki Pócsik László.

Az eseményen a hetedikes tanulók búcsúztató, a végzősök búcsúzó műsorát láthatták az ünnepségen jelenlévők, majd a diákok számára kiemelkedő munkájuk elismeréseként Gáspár Erzsébet Ágnes adta át a jutalmakat.

Ebben az évben az iskola legrangosabb díját, a Mező Ferenc-díjat Radványi Zoltán vehette át. Közösségi munkájáért jutalmat vehetett át Lipusz Fanni és Kovács Anna, kiemelkedő sportteljesítményéért elismerő oklevelet kapott Vég Viktória és Koncz Attila. Elismerésben részesült kiemelkedő tanulmányi eredményért és közösségi munkájáért Szalmási Manna Kata, kimagasló tanulmányi és sporttevékenységéért Csótka-Ádám Eszter és Csuhai Magor. Nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményéért pedig Radványi Zoltán vehetett át jutalmat.

Majd a tagintézményvezető a szülőknek köszönte meg a nyolc éven át tartó segítségüket.

Az ünnepség zárásaként virággal köszönték meg a pedagógusoknak a sok-sok éves munkát, majd a ballagók egy utolsó sétát tettek az iskolában.

hmzs 

Kapcsolódó hírek