Ugrás a tartalomhoz

Pályázat a szemünk védelméért

Mezőkövesd hírei

Fotó: Plukkido

Mezőkövesdi óvodások is részt vettek a Mesél a szemünk játékos pályázatán.

A „Fényjáték az óvodában" című pályázat célja az volt, hogy megmutassa, a képzelet és a játék révén már a gyerekek 3-6 éves korától kezdve velük együtt tehetünk a szemük egészségének védelméért. A kezdeményezés célja, hogy játékos módon hívja fel a figyelmet a társadalom egyre nagyobb részét érintő gyermekkori rövidlátás (myopia) megelőzésének fontosságára – olvasható a szervező, Plukkido sajtóközleményében.

A projekt keretében interaktív feladatokat kellett a résztvevő gyereknek teljesíteni. A projekt keretében ösvényt építettek, ködöt oszlattak, süteményeket formáztak, énekeltek, kerek kincsek után kutattak és színes fészkeket építettek a szégyenlős cicomadaraknak. Emellett a gyerekek hangüzeneteket kaptak a mesebeli fénygömböcöktől, amit egy applikáción keresztül értek el. A küldetés interaktív módon arra ösztönözte a gyerekeket, hogy a képernyő helyett a környezetükre figyeljenek, és minél több időt töltsenek a szabadban szemlélődve, jó fényviszonyok között.

A júniusban lezárult pályázaton 110 ovis csoport és közel 2.500 gyermek vett részt, minden csoport nyereményben részesült.

hmzs

Kapcsolódó hírek