Ugrás a tartalomhoz

Ballagás a Szent Imrében

Mezőkövesd hírei

Harminchárom nyolcadikos búcsúzott el a Mezőkövesdi Általános Iskola Szent Imre Tagiskolájától.

A június 21-ei ünnepségen az intézmény két osztályából összesen 33 diák számára szólt utoljára csengő.

Az eseményen a Mezőkövesdi Általános Iskola igazgatója, Gáspár Erzsébet Ágnes beszédében jó tanácsokkal látta el a ballagókat, hogy boldogok és sikeresek legyenek. Kiemelte, hogy fontos a kitartás, hogy legyenek céljaik, stratégiáik, legyenek emberségesek, ne adják fel, higgyenek és bízzanak magukban.

Ha elfogadjátok ezeket a tanácsokat, ha lesz reális célotok, amiért szorgalmasan, becsületesen küzdőtök, akkor higgyétek el, sikeresek lesztek, tiétek lesz az egész világ – emelte ki Gáspár Erzsébet Ágnes, aki hozzátette, hogy az általános iskolában olyan alapokat kaptak a most nyolcadikos, ballagó diákok, mellyel bármilyen középiskolában megállják a helyüket. 

Boldizsár Bertalan Gyula tagintézményvezető búcsúbeszédében hangsúlyozta, hogy elszaladt nyolc év, és most a végzősök fognak búcsút venni egy jelentős életszakasztól, az általános iskolás éveiktől. Hozzátette, hogy ez a nyolc év nem volt a legkönnyebb, de tele volt emlékekkel, érzelmekkel, majd a zeneszövegeket hívott segítségül, hogy leírja a pillanat jelentőségét.

Ezekben az években a kicsi elsősből igazi küzdő ifjakká váltatok. „Nem tudom, mire vágysz, de megtalálod majd, mert nincs olyan messze, amit nem tudnál leküzdeni”, mondja a Halott Pénz, és ez a küzdelem mindannyótokat formált és erősebbé tett. Minden nap, mikor iskolába jöttetek, hol mosolyogtatok, néha pedig pityeregtetek. „Sírni, sírni könnyen, de egyszer el kell kezdeni” - énekli nekünk a Kispál és a borz, és lám ma itt vagytok velünk együtt, hogy együtt sírjatok és nevesetek a közös emlékeken  – emelte ki a Boldizsár Bertalan, majd a szülőknek is köszönetet mondott a támogatásért.

Ebben az évben a Szent Imre-díjat vehetett át Rab Dániel (8. a), Dinyési Márk (8. a), valamint Győrödi Gergely (8. b). Az elismerést Gáspár Erzsébet Ágnes adta át a díjazottaknak.

Nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményéért jutalomban részesült Hegedűs Réka Rebeka (8. a), Bencsik-Bárdos Zalán (8. a), Rab Dániel (8. a), Dinyési Márk (8. a), Győrödi Gergely (8. b), az okleveleket és könyveket Gáspár Erzsébet Ágnestől vehették át.

Közösségi, illetve sporttevékenységük elismeréseként oklevelet vehetett át Kiss Tamás László általános igazgatóhelyettestől Tóth Bianka (8. a), Mizser Gergő (8. a), Bencsik Zalán (8. a), Krokos Vanda (8. b), Vattamány Mátyás (8. b) és Tóth Bence (8. b).

Majd az esemény zárásaként a hetedikesek átadták a búcsúzást jelképező tarisznyát a ballagóknak.

hmzs

Kapcsolódó hírek