Ugrás a tartalomhoz

Búcsú az általános iskolától

Mezőkövesd hírei

Egy osztály tizenhét tanulója ballagott el a Mezőkövesdi Általános Iskola Székhelyiskolájából.

A június 21-ei ballagási ünnepségen Gáspár Erzsébet Ágnes, az intézmény igazgatója köszöntötte a ballagó diákokat, aki beszédében a siker kezdőbetűvel kezdődő, öt jó tanáccsal látta el a fiatalokat.

– S, mint stratégia. Mindig legyen közép-, rövid- és hosszútávó stratégiátok az életben. I – igyekezzetek, hogy a kitűzött célért minden nap tegyetek. K – a kitartás, a küzdelem, hiszen lesznek nehézségek, buktatók az életben, de nektek nem szabad elkeseredni, mindig lebegjen a cél a szemetek előtt, mindig a megoldásokat keressétek, talpra állni és folytatni a céljaitokig. E, mint emberség. Nagyon fontos, hogy tiszteletes, becsületes, őszinte emberek maradjatok. R, mint remény, hiszen ez egy mentális akaraterő. Higgyetek, bízzatok magatokban!  – mondta el Gáspár Erzsébet Ágnes.

Az igazgatónő gondolatai után a hetedikes diákok búcsúztató műsorát, majd a ballagó diákok búcsúzó beszédét és a nyolcadikosok énekkarának előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Majd Fényes Bianka felkötötte a ballagó osztály emlékszalagját az iskola zászlójára.

Ebben az évben jutalmat vehetett át kiemelkedő közösségi munkájáért és a diákönkormányzatban végzett szorgalmas, segítőkész munkájáért Danyi Melissza és Zsarnai Laura a Mezőkövesdi Általános Iskola igazgatójától.

A felemelő pillanat után Lázár Zoltán, igazgató-helyettes, a Székhelyiskola igazgatója búcsúzott a végzős tanulóktól, aki kiemelte, hogy. a ballagók számára egy új időszámítás kezdődik. Négy szót, illetve azok jelentését tette képletesen a ballagó diákok tarisznyájába: maradni, adni, tartani és támaszkodni.

– Maradni: nehéz helyzetekben nem feladni, hanem megküzdeni, nem elmenekülni, kitartani. Adni: másokra is figyelni, meglátjátok, hogy mennyi mindenetek van, amiből másik embernek hiánya van. Ha nemcsak magatokért, hanem másokért is vagytok, egész életetekben ajándékot adhattok. Tartani, vagyis felelősséget vállalni magatokért és másokért, megtartani és segíteni a gyengébbeket, a rászorulókat. Támaszkodni, ebben a változó világban biztos pontokat keresni, oylan tartós értékeket, amelyek segítenek nektek a világban való tájékozódásban, nem engedi, hogy szétessetek  – emelte ki Lázár Zoltán, majd megköszönte a szülők támogatását, valamint Csóka Szilviának, a szülői munkaközösségi tagjának sok éves munkáját.

Az ünnepség zárásaként a ballagók közös fotót készítettek és elengedték lufijaikat az iskola főbejáratánál.

hmzs 

Kapcsolódó hírek