Ugrás a tartalomhoz

Évet zártak

Mezőkövesd hírei

Tanévzáró ünnepséget tartott a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola.

Az eseményen Mozerné Horga Stefánia, az oktatási intézmény igazgatója mondott köszöntőt.

Iskolánk az elmúlt tanévben is hivatásához híven minden lehetőséget megragadott és megadott a gyermekeknek a művészi kibontakozáshoz. A képességfejlesztés, a tehetséggondozás hathatós és eredményes volt, az egyéni és csoportos képzés területén egyaránt. A hagyományos rendezvények mellett igyekeztünk a gyerekek számára érdekes és különleges programokat szervezni. Programjainkról folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket és a gyerekeket és igyekszünk az iskola honlapján és facebook-oldalán hírt adni a tevékenységünkről. A jelenlétek és a visszajelzések alapján ezek nagyon sikeresek voltak, élvezték a gyerekek, több esetben a szülőket is bevontuk  – mondta Mozerné Horga Stefánia. Hangsúlyozta, hogy a művészeti nevelés az iskolában családias, gyermekközpontú és barátságos, valamint a közösségi élet is barátságos, meghitt, ahol a tehetségek felkarolása, kibontakoztatása, illetve a felzárkóztatás elsődleges pedagógiai szempontként kiemelt hangsúlyt kap.

– A személyre szabott, differenciált művészetoktatási nevelés minden gyermeknél meghozta a sikerélményt. Előfordult olyan eset is, amikor egy másik hangszeren vagy egy másik művészeti ágban kívánta kipróbálni magát a gyermek, erre iskolánkban van lehetőség, sőt nagyon népszerű a kétszakosság. A lezáruló tanévben több mint hatvanan éltek azzal a lehetőséggel, hogy két fő tárgyat vettek fel, vagy az egy fő tárgy és egy választható tárgy kipróbálásának lehetőségét ragadták meg  – emelte ki az igazgató, aki hozzátette, hogy egy háromszakos növendéke is van az iskolának, ráadásul mindhárom művészeti ágban kiemelkedő eredményeket ért el. 

Az igazgató elmondta, hogy az idei tanévben 463 fő volt a törzslétszáma az iskolának, de miután több mint hatvanan felvették a kétszakot és egy fő a három szakot, így 527 gyermekkel kellett számolni.

A tanévzárón a kiemelkedő versenyeredményeket elérő növendékeket is jutalmazták, akik közül sokan egyéb okok miatt nem voltak jelen az ünnepségen. Az tanévzárót a művésztanárok és növendékek koncertje színesítette.

Az ünnepi eseményt június 19-én rendezték meg a Közösségi Házban.

B. K.

Kapcsolódó hírek