Ugrás a tartalomhoz

Informatikai eszközöket kaptak

Mezőkövesd hírei

Tíz monitorral és öt asztali géppel gazdagodott a Szent István Katolikus Általános Iskola pályázat segítségével.

A Junior Achievement Hungary egy gyermekmozgalom, amelynek a célja, hogy a gyermekek vállalkozói készségét fejlessze. Ennek kapcsán augusztusban jelent meg egy pályázatuk, amelyen a Szent István Katolikus Általános Iskola is részt vett.
 
– Kétféle programra lehetett jelentkezni. Az egyik, hogy vállalkozást indítsunk, konkrét terméket gyártsunk és adjuk el. A másik lehetőség, amely november 28-án valósult meg iskolánkban, hogy négy osztály, a hetedik és a nyolcadik évfolyam diákjai háromszor 45 perces vállalkozási ismeretek előadáson vehettek részt. A pályázat keretében kapott informatikai eszközöknek pedig nagyon örülünk, nagy hasznát veszi iskolánk ezeknek a monitoroknak, gépeknek – mondta el Sikó-Fehérvári Csilla, az iskola gazdaságismeret és matematika szakos tanára.
 
A projekt kapcsán november 28-án a szervezet képviselői a vállalkozás indításról, a tőzsdéről tartottak interaktív előadásokat a diákoknak. A gyerekek egy ötletes társasjáték formájában kipróbálhatták magukat a piac, a tőzsde világában.
 
hmzs

Kapcsolódó hírek