Ugrás a tartalomhoz

Kitüntetések az ünnepségen

Mezőkövesd hírei

Két tanuló vehette át a Szent István-díjat a Szent István Katolikus Általános Iskola ballagásán.

Az iskola legrangosabb elismerését Pap Zsuzsanna Mária (8. a) és Bollók Róza (8. b) kapta meg Nyeste István igazgatótól, míg Sipos Ferenc-díjban hárman részesültek, Erdélyi Csenge (8. b), Kovács Rita (8. b) és Molnár Csenge (8. a). A „Jó tanuló, jó sportoló” díjat idén Sipeki Gábor (8. b) vehette át.

Az iskola ballagási ünnepsége szentmisével kezdődött a Jézus Szíve templomban, majd az iskola új tornatermében folytatódott, ahol Nyeste István igazgató mondott beszédet.

Két dolgot szeretnék javasolni nektek, az egyik, hogy tartsátok meg a hiteteket. Az életben lesznek nehézségeitek, amikor már nem tudjátok, hogy kitől kérjetek segítséget, de akkor a Jóisten fog rajtatok segíteni. A másik dolog, amit mindenképpen szeretnék, hogy jó egészségetek legyen. Most még nem biztos, hogy azt gondoljátok, hogy erre szükség van, hiszen egészségesek vagytok, de akkor tudjátok meg, hogy mekkora kincs az egészség, ha esetleg elveszítitek  – mondta Nyeste István, aki azt kívánta a végzősöknek, hogy a hivatásuk mellett találjanak párt maguknak.  

A ballagáson a búcsúztató és búcsúzó beszédek mellett a 7. évfolyamosok, valamint a végzősök hangszeres, prózai és verses ünnepi műsorát hallgathatták meg a résztvevők, míg a 8. osztályosok miután felkötötték a szalagot, átadták az iskola lobogóját a hetedikeseknek.

A díjazottak listája itt letölthető (.docx).

B. K.

Kapcsolódó hírek