Ugrás a tartalomhoz

Sportnap a Szent Lászlóban

Mezőkövesd hírei

 

Futóverseny és kerékpártúra mellett például gyaloglás és kosárlabdadobás is szerepelt a mezőkövesdi Szent László gimnáziumban szervezett jótékonysági programon.

„Sportolj a Szent Lászlóért!” címmel tartották meg a sportnapot az oktatási intézményben október 7-én. Rigó Attiláné, az iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd közös bemelegítéssel kezdődött a program. Elsőként a 10 km-es futás résztvevői rajtoltak el a gimnázium udvaráról, a távot egyénileg és váltóban is lehetett teljesíteni. A sportolók a gimnáziumtól a Zsóry Ligetig futottak oda-vissza. Ezt követően a kerékpárosok indultak el, akik a Mezőkövesd – Bogács – Mezőkövesd közötti 20 km-es távot teljesítették. A folytatásban a gyaloglók következtek, akik a Kavicsos-tó és Szabadidőpark érintésével sétáltak vissza az iskolába. A gimnázium udvarán is lehetőség nyílt a sportolásra, kosárlabdadobás és egy akadálypálya mellett 112 méteres futás és Tai Chi gyakorlatok szerepeltek a programban, emellett a nagy tornateremben kapura rúgást lehetett végezni.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a versenyek mellett a gyaloglás és a kerékpártúra résztvevői közül is többen kaptak ajándékot, a jutalmakat dr. Fekete Zoltántól, városunk polgármesterétől vehették át az érintettek. A sportnap bevételét a Szent László Alma Mater Alapítvány kapta. A befolyt összeget közösségi terek kialakítására, udvarrendezésre, faültetésre és a ballagási ünnepségen a tanulók jutalmazására fogják fordítani. A sportnap tombolahúzással zárult. 
 
 

B. K.

 

 

 
Eredmények:
 
10 km-es futás egyéni eredményei:
I. Sipeki Gábor (fiú)
I. Ongai Blanka (lány)
II. Sipeki László
III. Pető Botond
 
 
10 km-es futás - váltó:
I. Csuhai Magor, Dorogi Sebestyén, Fajta Bálint, Sallai Dominik - fiúk
II. Fajta Boglárka, Csuhai Kincső, Bene Boglárka, Panyi Barbara
 
 
Kapura rúgás:
I. Tassi Bence
II. Kada Róbert
III. Póta Illés
 
 
Kosárra dobás:
I. Versics Lili
II. Rigó Attila
III. Bocsi Péter
 
 
112 m-es futás:
I. Szamkó Dániel
II. Gyufkó Róbert
III. Dézsán Dániel
 
A kerékpározás, az akadálypálya és a séta teljesítői között sorsolás történt rajtszám alapján.
 

 Videó: 

 

Kapcsolódó hírek