Ugrás a tartalomhoz

Zenés programok

Mezőkövesd hírei

„Zengő-bongó óvoda” címmel családi napot tartott az Egri úti Székhely Óvoda.

Az oktatási intézmény idén is megszervezte jótékonysági programját, melynek középpontjában a zene állt, tudtuk meg Lázár Endrénétől, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ intézményvezetőjétől.

– A zengő-bongó óvoda címmel azt szerettük volna kifejezni, hogy a zene nagyon fontos és komoly fejlesztő hatása van. Lényeges a gyerekek számára, hiszen össze tudja hozni a családokat, illetve ez az iskolába lépéshez is nagyon fontos és ahogy a mottónk is mondja, a zene megszínesíti a világot  – emelte ki Lázár Endréné, aki hozzátette, hogy az idei családi napot már januárban elkezdték szervezni a Süni és a Csiga csoport vezetésével.

A családi napon felléptek többek között a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, akik az óvodásokkal közösen adtak elő egy zenés, énekes produkciót. A Pom-Pom Zenekar interaktív műsora mellett fellépett Mezőkövesd Város Fúvószenekara Panyi Zoltán vezetésével, gyerekdalokat énekeltek a Mezőkövesdi Dalos Pacsirták, de Kovács Gabriella irányításával néptáncolhattak is a gyerekek és volt kutyásbemutató is. A programok között szerepelt még például íjászat, ugrálóvár, hajfonás, arcfestés, valamint csillámtetoválás is, volt büfé és a hangszereket is kipróbálhatták az óvodások. A jótékonysági rendezvény tombolasorsolással és habpartyval zárult június 7-én.

Lázár Endréné elmondta, hogy a befolyt összeget az udvar megszépítésére fordítják, filagória, játékvonat és egy fészekhinta vásárlása mellett homokozót és egy játékkukacot szeretnének telepíteni.

B. K.

Kapcsolódó hírek